fbpx

Stenbiderrogn på Blinis med Creme fraiche og rødløg

Stenbiderrogn på Blinis med cremefraiche og rødløg


Lige nu er det sæson for Stenbiderrogn, som er en virkelig delikatesse. Specialbutikken Hilbert Christiansen Fisk & Vildt i Tarup Center har det i butikken, men endnu i begrænset mængde…

Dette er den helt klassiske måde at servere stenbiderrogn på…

Forret for 4 personer:

  • 200 gram stenbiderrogn
  • 2 rødløg, hakket
  • 2 dl creme fraiche – gerne den fede
  • 16 blinis
  • dild til pynt

Anret blinis med en spiseskefuld creme fraiche, lidt hakket rødløg og en god teskefuld stenbiderrogn. Pynt med dild.

Bag selv dine Blinis – her får du en nem og god opskrift på Blinis bagt med Boghvede.

Lidt om Boghveden

Egentlig er boghvede ikke en kornsort, men en urt med stængler på op til 60 cm højde. Planten blev indført i Europa fra Asien i 1300- tallet.

Førhen var boghvedegrød en yndet fynsk spise – og blev endda kaldt ”Fynbogrød”.

Boghveden fik en stærk tilbagegang i begyndelsen af 1900-tallet. Og i dag er der vist ikke mange fynboer der har smagt boghvedegrød.


Ligesom en masse andre gamle sorter får en renæssance i disse år, gælder det også Boghveden. Og til blinis er Boghveden ikke til at komme udenom.

Blinis

  • 1½ dl letmælk
  • 2½ spsk. creme fraiche 18%
  • 8 g gær
  • lidt salt
  • lidt sukker
  • 50 g hvedemel
  • 50 g boghvedemel
  • 1 æggeblomme
  • 1 æggehvide

Varm mælken i en gryde og rør cremefraishe i. Hvis temperaturen ikke er ”lillefinger-tilpas”, afkøles lidt. Rør gæren ud i blandingen og tilsæt salg og sukker.

Hvedemel, boghvedemel og æggeblomme røres i dejen til den bliver glat. Dejen sættes tildækket til hævning i ca. 45 minutter.

Herefter piskes æggehviden stiv og vendes i dejen.

Bag blinis på en blinispande eller sæt skefulde af dej på en almindelig pande med god afstand. Dine blinis skal være ca. 5 mm høje og bages ca. 2 minutter på hver side i lidt smør.

Velbekomme 


Opskriften er leveret af:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på print
Udskriv

Gå ikke glip af nyt fra Tarup Center

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få information om aktiviteter og tilbud i din indbakke

AKtiviteter i Tarup Center

Endelig – Restauranterne åbner

21. april

Endelig... restauranterne åbner igen

ENDELIG…

Fra 13. april

Tarup Center har igen åbent...

Black Days

26. nov. – 28. nov.

BLACK DAYS torsdag-fredag-lørdag giver dig tid og plads til at handle.