fbpx

Ny butikschef hos Synoptik

Ilona Søhoel er tiltrådt som ny butikschef efter Åge Mathiesen

Synoptik Tarup har sagt farvel til Åge Mathiesen, der har været butikschef i flere år.
Ilona Søhoel har taget over – og også Ilona har mange års ansættelse i Synoptik bag sig, senest som butikschef i Fredericia.

– Jeg føler mig taget rigtig godt imod. Både af mine nye kolleger i butikken og af kunderne. Butikken er en koncept butik, så der vil ikke ske nogen synlige ændringer. På de indre linjer sker der selvfølge lidt, sådan vil og skal det altid være.

Ilona Søhoel er uddannet optiker siden 1986.

– Der er sket rigtig meget på fagområdet. Foruden den udvidede synsprøve, laver vi også et sundhedstjek af øjnene, hvor vi ofte opdager begyndende øjensygdomme som fx grøn stær. Vi er jo ikke læger, men henviser hurtigt til øjenlæge når vi ser, der er noget galt. På den måde har vi faktisk reddet synet for flere af vores kunder.
Abonnement er også noget, der er kommet til de senere år, og i dag har rigtig mange af vores kunder et fast abonnement. Det betyder at du kan vælge tre briller – fx en brille, en solbrille og linser – og betaler et årlig fast beløb.

Du kan læse mere om abonnement her https://www.synoptik.dk/kundefordele/brilleabonnement

Giv din styrke til Ghana

Synoptik har indsamlet brugte briller siden 1997. Alle de indkomne briller bliver målt og mærket med deres styrke, de bliver renset og strammet, så de er klar til nye ejere. Sammen med Ghana Blind Union og Dansk Blindesamfund har Synoptik etableret en gratis synsklinik i Ghanas hovedstad Accra. Her kan ghanesere blive tilset og få et par gratis briller, så vi sender løbende brugte briller derned. Hvert år i uge 41 sender Synoptik et team til Ghana og Ilona har vært en del af dette team i 11 år.

– Mange ghanesere er afskåret fra at læse, arbejde eller køre bil på grund af dårligt syn. Vi laver synsprøver på dem, og finder et par briller der passer deres behov. Det er et taknemmeligt job. Deres åbenlyse glæde gør, at vi kan flyve hjem uden maskine, siger Ilona med et varmt smil.

Ilona sammen med Akua Ilona
Ilona sammen med Akua Ilona

Akua Ilona

World Sight Day er altid anden torsdag i oktober og netop på denne dag, fødte en ung ghanesisk kvinde, som Ilona havde hjulpet med at få briller, en lille pige. – senere fik jeg at vide at hun var blevet opkaldt efter mig. Hun hedder Akua fordi hun er født en torsdag. Og Ilona efter mig – det er da stort.

FAKTA

Synoptik i Tarup Center finder du ved indgang D.
Ilona Søhoel er optiker og daglig leder og er 57 år. Hun bor i Håstrup ved Fåborg og elsker det sydfynske.
Hun har to børn plus både bonusbørn og børnebørn.
I butikken er yderligere ansat en optiker og en butiksassistent.

Du kan ringe og bestille en synsprøve på tlf. 66 16 26 22

Facebook
Twitter
LinkedIn
Udskriv

Gå ikke glip af nyt fra Tarup Center

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få information om aktiviteter og tilbud i din indbakke

AKtiviteter i Tarup Center

Byt til nyt

16. marts

Vi skal genbruge. Men vi skal også give plads til at købe nyt. Det kombinerer vi denne dag i samarbejde med Frelsens Hær.

Mød Langøre i marts

1.-31. marts

Se her hvornår du kan møde Langøre i centret. Du kan også møde ham alle dage i efterårsferien.

Børnenes feriekupon

10.-17. februar

Den populære feriekupon - vinterferien uge 7. KUPONERNE ER U D S O L G T