fbpx

Simremad i en kold tid

Lækker opskrift på Boeuf Bourguignon


Boeuf Bourguignon

Ingredienser

  • 1 kg. tykkam i store tern, ca. 5 cm.
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 dl. mel
  • 4 gulerødder i tern
  • ½ knoldselleri i tern
  • 2 store løg i tern
  • ½ bundt timian
  • 6 laurbærblade
  • 2 bundter bredbladet persille
  • 1 flaske rødvin
  • ½ kg. champignon
  • 200 gr. bacon i tern

Brun kødet af i en støbejernsgryde, så det får en stegeskorpe på hele overfladen, inden det tages op af gryden. Kom tomatpuré i og lad den brænde lidt af for at fjerne noget af dens syreindhold. Placér kødet i gryden igen og vend det rundt. Nu drysses der mel over og gulerødder, selleri, løg, laurbærblade og timian tilsættes.

Hæld vinen over og spæd om nødvendigt op med lidt vand eller kalvefond. Lad retten simre i et par timer eller mere, til kødet er mørt. Retten bliver på ingen måde ringere af at få ½ time ekstra i gryden, tværtimod.

Smag til med salt og peber og jævn evt. yderligere.

Bacontern og champignon i kvarte stykker ristes spøde og drysses på retten sammen med persille.

Boeuf bourguinon kan serveres med kartoffelmos, løse ris eller bare godt brød til at dyppe i den kraftfulde rødvinssauce.

Kartoffelmos

– 400 g. kogte kartofler
– 2 spsk. smør
– 2 spsk. creme fraiche
– Salt og peber

Kartoflerne moses og vendes med smør og creme fraiche. Smages til med salt og peber.

Velbekomme 


Opskriften er leveret af:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på print
Udskriv

Gå ikke glip af nyt fra Tarup Center

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få information om aktiviteter og tilbud i din indbakke

AKtiviteter i Tarup Center

ENDELIG…

Fra 13. april

Tarup Center har igen åbent...

Take Away

- 6. maj

Køb Take Away hos centrets restauranter, som desværre må vente lidt endnu med deres åbning

Black Days

26. nov. – 28. nov.

BLACK DAYS torsdag-fredag-lørdag giver dig tid og plads til at handle.