fbpx

Tarup Center har fået en genbrugsbutik

TAK - genbrug med hjertet

TAK – Genbrug med hjertet
er den nyeste butik i Tarup Center og er beliggende ved siden af Hobbii garnforretning og lige over for butik Marianne.

Eva Madsen arbejder i Frelsens Hærs sortering i Vejle, men har også ansvaret for den nye butik i Tarup Center. Bag butikken står Frelsens Hær, som bruger alt overskud til socialt arbejde i lokalområderne samtidig med, at de løfter en stor opgave for miljøet.

Butikken TAK er en eksklusiv butik med kendte mærkevarer, vintage, og åbnede i Tarup Center den 15. februar, hvor den blev rigtig godt modtaget – både af kunder og af de andre forretningsdrivende i centret. Omsætningen på åbningsdagen gik også over al forventning, og det fortsatte…

– det blev pludselig et problem for der manglede varer, selvom jeg havde leveret et stort udvalg af high-end varer, men det er selvfølgelig absolut et luksusproblem, fortæller Eva Madsen i baglokalet til butikken.

– Når tøjet sorteres i bl.a. Vejle, gennemgår det 3 sorteringer. 3. sortering sælges til recyckling, hvor bl.a. Holland er stor aftager og arbejder med genbrug af fibrene i tøjet. Der er også tøj, der sælges direkte og usorteret i trailere til fx Polen, som så selv laver en sortering, vi kan ikke bruge det hele, så meget samles der faktisk ind i vores tøjcontainere over hele landet.
2. sorteringen er også pænt tøj, som sælges i vores almindelige genbrugsbutikker og 1. sorteringen deles ud på de 4 butikker, som kun sælger mærkevareprodukter, altså vintage. Vi fordeler 1. sorteringen mellem os, der står for butikkerne. Interne uskrevne regler forbyder os at gå på hugst i hinandens varer – vi kigger faktisk slet ikke hos hinanden, så undgår vi fristelser, fortæller Eva med et stort smil.
-Derefter gennemgår tøjet endnu en sortering for tjek af knapper, lynlåse m.m., mangler der noget, ender det i afdelingen med 2. sortering.
Brugsting gennemgår nøjagtig samme sortering, også her er det toppen af toppen, som tages fra til butikken i Tarup Center.

Det er in at købe genbrug

Folk har taget genbrug til sig og især de unge er ivrige kunder i genbrugsbutikkerne. TAK har også tøj til mænd, som så småt er ved at komme med på genbrugsbølgen. Med den udvikling skal der noget til for at kunne følge med efterspørgslen.

– Lige nu fører vi statistik over, hvor mange kg tøj vi ugentligt tilfører butikken, og hvad der skal til for at nå den budgetterede omsætning, alt tøj registreres på vægt. Vi er i læring og skal også finde ud af, hvor meget vi skal tilføre for at kunne følge med efterspørgslen og samtidig have et godt udvalg. Det er spændende og heldigvis har rigtig mange fået øjnene op for genbrug, hvor man kan skabe sin helt egen stil og samtidig gøre noget godt for miljøet og yderligere også sikre det sociale arbejde. Det er rent win win for alle. Der er også gået sport i at gøre en vildt kup – og det kan man i vores butik.

Hvorfor lige Tarup Center?
Beliggenheden af de andre vintage TAK butikker er at finde på dyre adresser bl.a. i København, så hvordan blev Tarup Center valgt?

– Egentlig blev der først kigget i 5210 centret, men der var jo ingen mennesker og desuden lå der i forvejen en genbrugsbutik. Så lagde man vejen forbi Tarup Center, og her var masser af mennesker så interessen blev straks vakt. Det er første butikscenter, hvor vi åbner vintage butik, men helt sikkert ikke det sidste, for det er gået over al forventning.
I butikken kan du møde Merete, Lukas og Lærke, som er fastansatte. Snart kommer der også en skolepraktikant og en i aktivering. Butikken er altså ikke baseret på frivillig arbejdskraft, som vi gør i donationscentrene og i genbrugsbutikkerne. Det er vigtigt at have fast personale, så vi kan leve op til centrets åbningstider og også, så der er kendte ansigter bag disken. Vi skal gøre det helhjertet og professionelt afslutter Eva Madsen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Udskriv

Gå ikke glip af nyt fra Tarup Center

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få information om aktiviteter og tilbud i din indbakke

AKtiviteter i Tarup Center

Cocio Sommertour 2024

3. august 2024

Skru op for sommerstemningen og oplev Cocio Sommertour hos os! Vi er nemlig så heldige, at vi får besøg af den kæmpe Cocio lastbil i forbindelse med dette års Cocio Sommertour.

Langøre feriekonkurrence

5. juli - 5 august

Langøre holder ferie

Værdikupon​hæfte

1. juli - 4. august

Særlige tilbud til dig, som har sommerkuponen i fysisk eller elektronisk version.