fbpx

Hobbii fejrer 1-års fødselsdag… næsten

Der er masser af farver overalt, strikkede og hæklede udstillingsmodeller og en varm og lys atmosfære i butikken i Tarup Center. Udvalget af garner er stort, prisniveauet kan alle være med på, og kvalitet er i top. På nettet kan man vælge og downloade blandt ca. 1600 opskrifter, som Hobbii’s egne designere har udviklet. Helt gratis.

Marlene Kristensen er butikschef og har været med fra starten.

– Vi skulle egentlig have åbnet den 26. marts 2020 med et brag af en åbningsfest. Men så kom Corona, og vi måtte vente med at åbne til den 11. maj. Det var lidt af et antiklimaks. Vi kunne ikke fortælle vidt og bredt om vores åbning, for vi måtte jo ikke samle alt for mange mennesker. Så den 11. maj kørte vi stille og roligt gitteret op og tænkte, kommer der mon nogen. Men det gjorde der. Vi blev taget rigtigt godt imod og folk valfartede til, og det gør de stadig. Men Corona lukkede jo detailhandlen igen. Vi fejrer 1-års fødselsdag den 11. maj, men egentlig har vi kun haft åbent sammenlagt i et halvt år, siger Marlene Kristensen

Varm modtagelse

– Kunderne var glade da vi genåbnede i april. Vi var virkelig savnet. Man kan sagtens købe garn på nettet, men kunderne vil også gerne have rådgivning, mærke på kvaliteterne og se farverne. Det giver dem noget helt andet og mere inspiration, at komme her fysisk. Så alle er kommet rigtig godt tilbage. Men det er altså godt at have et stort firma i ryggen, når vi bliver ramt af nedlukninger, fortæller Marlene, som selv var delvist hjemsendt, men også arbejdede med hjælp i kundeservicen. Det blev også til en tur til Roskilde:
– det er overvældende at opleve ”maskinrummet” i organisationen. Der sidder folk fra hele verden, og der tales alle sprog. Så kan man virkelig få en fornemmelse af, hvor stor Hobbii er blevet, og hvad det er, man er en del af. Der er det tydeligt, at Hobbii startede som en internetbutik. Siden kom de fysiske butikker til – så det er egentlig omvendt af, hvad der normalt sker. Men der var et behov. Nethandlen dokumenterer også tydeligt, hvor man har et stort kundeunderlag. Derfor bliver Tyskland mål for kommende butikker, vi åbner i Hamburg i år, og planen er at åbne omkring 30 butikker, fortæller Marlene.

Der er masser af farver overalt, strikkede og hæklede udstillingsmodeller og en varm og lys atmosfære i butikken i Tarup Center.

Hygge og samvær

Corona restriktionerne blokerer stadig for aktiviteter i butikken – og dem er der ellers planlagt mange af:

– Vi har så mange ideer og tripper for at komme i gang. Bagerst i butikken har vi indrettet et hyggeligt hjørne med bord og stole. En slags klubhus. Her kan man ”booke” tid og mødes med sine veninder over håndarbejdet. Det glæder vi os til at få skudt i gang. Vi vil også lave aftener med inspiration, kurser og VIP- aftener. Det er vigtigt for os at være sammen med kunderne på en anden måde. Forhåbentlig bliver det snart muligt at starte disse aktiviteter – det glæder vi os rigtigt meget til, siger Marlene engageret.

Trøstemus

Hobbi er også en del af rigtig mange velgørende aktiviteter, som selvfølgelig alle har med håndarbejde at gøre. Og rigtig mange håndarbejde-glade bakker op om disse aktiviteter.

– Vi er opsamlingssted for trøstemus. Trøstemus Danmark er en frivillig organisation, hvor en masse muse-mødre rundt om i landet producerer trøstemus til landets børneafdelinger. Vi samler sammen her i butikken og når vi har en stor pose, kommer en ambassadør og henter dem. Jeg bliver så glad, når jeg ser kreativiteten og engagementet – fx en fin lille mus med benet i ”gips” eller med nissehuer til jul. Det er så fantastisk, når man ved, hvad disse mus betyder for børnene. Vi er også opsamlingssted for restgarner. Noget leveres til Mødrehjælpen, hvor der bliver strikket og hæklet produkter, som de kan sælge i deres butikker. Og det er utroligt, hvad vi får ind af restgarner, og hvor mange der samler sammen til os. Men på den måde, bliver det jo også brugt til noget godt.

Kundeklub med pointshop

Hobbii tilbyder sine aktive kunder at blive medlem af deres kundeklub – medlem af familien. Her optjener man point, 3 point pr. krone. Man kan bruge point til at købe pointvarer, hvor udvalget er stort. Der er strømpegarn mm, som er specielt udviklet af Hobbii som pointgaver.
Men der er også lækkert håndfarvet mohairgarn, produceret af kvinder i Uruguay efter metoder, som er gået i arv i generationer. Manos del Uruguay er en NGO, der giver arbejde og støtte til kvinder i Uruguay. Hvert nøgle er personligt signeret at den kvinde, der har lavet det. Med sine optjente point kan man altså også støtte velgørende arbejde. Klubben har pt 1 million medlemmer.

Kollegaer i Tarup Center

Det er ikke kun kunderne der har taget godt imod os, siger Marlene
– Alle butikkerne har været glade for, at vi åbnede i centret og har taget rigtigt godt imod os. Det er dejligt at vi hilser på hinanden og vi kommunikerer på tværs i vores ansatte-gruppe på facebook. Det kan jeg rigtig godt lide.
Det er meget personligt her i centret. Det ville det nok ikke være i et stort center eller, hvis vi lå i en by. Så var det nok kun naboen man hilste på. Vi er generelt rigtig glade for at være i Tarup Center, afslutter Marlene Kristensen.

FAKTA

  • Hobbii har strikket en fantastisk forretning sammen
  • Det er bare 5 år siden at tre unge fyre startede Hobbii som en onlineforretning.
  • Med fokus på den bedste kundeoplevelse på webshoppen, ekspanderede forretningen hurtigt og fysiske butikker blev åbnet.
  • Hobbi har online kunder over hele verden, 5 fysiske butikker i Danmark og flere på vej i Tyskland. Eneste butik på Fyn er butikken i Tarup Center.
  • I efteråret 2020 modtog Hobbi Børsens Gazelle pris.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Udskriv

Gå ikke glip af nyt fra Tarup Center

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få information om aktiviteter og tilbud i din indbakke

AKtiviteter i Tarup Center

VIP-tilbud kun for medlemmer

21.-25. maj

Tilmeld dig vores kundeklub og få eksklusive tilbud

Ekstra åbent mors dag

12. maj

Har du husket mors dag? Nogle butikker holder ekstraordinært åbent mors dag.

Maskotparade 2024

8. maj

Denne aktivitet foregår ved Odense Børne- og Ungdomspsykiatri og H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. Langøre går med i maskotparaden og sammen med mere end 45 andre ildsjæle, spreder han glæde hos syge børn.