fbpx

25-års jubilæum i Matas

1. september 2022 kan butikschef Else Stenkilde fejrer sit 25-års jubilæum i Matas Tarup – vel at mærke med alle årene i samme butik.

Karrieren startede dog et helt andet sted. Da Elses mand fik job i Odense, flyttede de hertil i 1985. Else fandt beskæftigelse først i cafeteriaet i Føtex på Vesterbro og siden blev hun slagteriarbejder. I løbet af 10 hårde år var hun dog så arbejdsskadet i skuldre og arme, at hun skulle omskoles. Og så tog vejen en helt anden drejning…

– Jeg blev testet med en masse skriftlige spørgsmål for at finde den rigtige omskoling – og resultatet pungede kraftigt ud, jeg skulle være materialist og heldigvis kom jeg så i kontakt med Mette Rindal, fortæller Else.

Mentor og forbillede

– Mette var indehaver af Matas i Tarup Center og hun var bare helt fantastik og har hjulpet mig utroligt meget. Jeg startede først i 3 måneders voksenpraktik hos hende, og jeg faldt totalt i hak, det var bare mig. Men jeg manglede jo handelsskolen. Heldigvis fik jeg merit i kraft af min alder og min erhvervserfaring, så den fik jeg hurtigt gennemført samtidig med, at jeg hjalp til i Matas i julen og på andre pressede tidspunkter. Da jeg var færdig, tilbød Mette at jeg kunne starte som elev hos hende den 1. september 1995. Det var bare lykken.

Materialistuddannelsen er 2-årig og foregår i Skåde ved Århus, hvor Matas uddanner alle deres materialister. Man arbejder som elev i en matas-butik og er på skole 5 x 14 dage, hvor man lærer om vitaminer og mineraler, hudpleje, håndkøb, salg og meget mere.

– Det var fantastisk at være sammen på tværs af landet. Vi fik også skabt relationer, som vi har med os den dag i dag, fortæller Else

Da elevtiden var slut og Else bad Mette om en anbefaling, ville Mette ikke give hende den for Else skulle da fortsætte i butikken. Det gjorde hun, fungerede også som stedfortræder indtil hun 1. april 2012 blev butikschef.

– igen var Mette helt utrolig og gav mig endnu en chance fortæller Else, men fra Lone som også var ansat dengang, ved jeg, at Mette dog var lidt bekymret for mit sprog, som jo havde en del slagterijargon – måske lidt grov indimellem. Og det har da også været svært, men lærerigt at lægge tonen om, så den passer til piger i stedet for mænd, hvor man er mere direkte i udtryk. Der er stor forskel, griner Else.

– Den fantastisk hjælp som jeg har modtaget af Mette og de andre piger i butikken, prøver jeg i dag at give videre til nogle der er i arbejdsprøvning. I dag har vi også to flexjobbere og en praktikant.

Elsker sit job

– Det er fantastisk hver eneste dag at komme på arbejde, for man ved ikke hvad der sker. Der er hele tiden udvikling. Matas skal følge med udviklingen og den går stærkt. Lige nu er det nye et bookingsystem, hvor man kan sidde derhjemme og tilmelde sig online til events eller oplevelser i butikken. Ligeledes har vi fået Klick & Collect med afhentning af varer i butikken, som er en kæmpe udvikling. Som det sidste nye har vi fået en Mobil pos, en mobil kasse, som giver os mulighed for at hjælpe kunden direkte på gulvet, det eneste den ikke kan, er at tage imod kontanter. Det bliver en stor hjælp, når vi kommer til julehandlen. Vi ændrer også hele tiden produktopstillinger, hvor vi modtager en oversigt så produkter står opstillet ens i alle kædens butikker. Har man været væk fra butikken i 14 dage, bliver man nødt til at gå rundt og tjekke, noget er flyttet og nye produkter er kommet til. Vi må ikke stå stille – der skal hele tiden ske noget, men det er også det, der er med til at gøre hverdagen sjov.

Det er ”min butik”, det er her jeg har fået chancen, jeg har været med til at forme den, sikret omsætning og ført en masse ud i livet. Så det er her jeg bliver, nu vil jeg høste frugterne efter 10 år som butikschef med investering af kræfter og ideer – selvfølgelig uden at gå i stå. Jeg har jo 9 år endnu inden jeg går på pension, slutter en engageret og glad Else.

Else privat

Else er 58, født i Tønder, gift, bor i Vissenbjerg og har ingen børn. Fritiden bruges på linedance, både som udøvende og som underviser. Ferierne bruges som oftest på rejser til udlandet.

Else er også medlem af bestyrelsen for Centerforeningen Tarup Center, hvor hun har været valgt ind de seneste 6 år.

Jubilæumsdagen

Der skal hygges på jubilæumsdagen, som startes med morgenmad sammen med de ansatte. I butikken vil der være et par gode tilbud, som kun gælder den dag og små overraskelser til kunderne. Og aftenen? – Ja den står på Linedance.

Matas butikken

Tidligere var matas butikkerne privatejede. Omkring 2007 startede en omlægning af ejerstrukturen, og mange af de privatejede butikker blev solgt til en kapitalkæde. Enkelte fortsatte i en periode inden salget blev gennemført, men samarbejdede i den periode stadig med Matas A/S om bl.a. de stribede produkter.

Mette Rindal valgte også at sælge.

Da Bonnie Dyrecenter lukkede i Tarup Center i 2006, blev der lavet en plan og en aftale om udvidelse af butikken så halvdelen af dyrehandlen blev lagt til Matas.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Udskriv

Gå ikke glip af nyt fra Tarup Center

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få information om aktiviteter og tilbud i din indbakke

AKtiviteter i Tarup Center

Mød Langøre i april

1.-30 . april

Se her hvornår du kan møde Langøre i april

Portvinssmagning

18. april

Portvinssmagning v. Løvbjerg i den sorte bygning ved indgang A

Walk around modeshow forår

6. april

Walk-around modeshow i centergaderne. Se alle forårsnyhederne