fbpx

Opskrifter fra Torvemarked

Gæstekokke Per Hallundbæk og Micki Cheng lørdag den 17. september. Download opskrifterne i artiklen.

Forret v/Per Hallundbæk

CREMET FISKESUPPE (Download opskriften her)

med safran, pernod, karry, æble og fennikel samt persilleolie

Til 6 personer skal du bruge:

2 kg friske blåmuslinger

2 stk. fennikel

1 dl Pernod

2 stk. skrællede æbler

2 dl hvidvin

½ liter mælk

½ liter fløde

150 gram smør  

1 tsk karry

1 citron  

2 fed hakket hvidløg

2 finthakket skalotteløg

2 bundter kruspersille

2 dl solsikkeolie

Sådan gør du:

Skyl muslinger og rens dem ved at trække det lille skæg væk, der stikker ud fra siden på muslingerne – er der nogle, der er åbne eller i stykker, skal de smides væk. Svits skalotteløg, hvidløg og karry kom hvidvin, Pernod, på og kog op. Kom muslingerne i, læg et låg på og damp muslinger i ca. 3-4 minutter, de skal være åbne. Hæld dem over i en stor sigte med en skål under, så man får muslingefonden, sigt denne over i en gryde på 4 liter og kom fløde, mælk og smør i, lad dette koge stille og roligt ind, der skal være 1 liter.
Smag til med salt og peber.

Imens pilles muslingerne ud af deres skaller og gemmes.

Flæk fenniklen på langs og skær fra toppen ned mod enden, som når du skal hakke et løg, og skær så i små tern, ved at skære på tværs af fenniklen, de skal være ca. 5*5 mm. Koges i letsaltet vand i 2 minutter og afkøles derefter i koldt vand, som hældes fra efter 5 minutter. Gem ternene i en skål.

Skræl æblerne og skær dem i tern på 5 *5 mm og kom dem over i en skål

Persilleolien kan laves dagen før. Fjern stilkene fra persillen og kom det over i en foodprocessor/blender – lun solsikkeolie op i en gryde til den er lidt mere end lun, og hæld den over persillen, blend i 5 minutter for fuld max. Tag en kaffetragt og kom et kaffefilter i og stil det op i kop. Hæld olie op i, lad det stå og løbe igennem, det tager ca. 30 minutter. Hældes i et lille patentglas, så kan du have det i køleren, den næste måned.

Anretning:

Fordel muslinger, fennikel og æbletern i 6 dybe tallerkener, kog suppen op, der skal være 1 liter, smag den til med lidt citronsaft, blend den med en stavblender og kom 1 ½ dl i hver tallerken. Tag så persilleolie og dryp lidt grøn olie i hver tallerken med en teske. Server staks.  

Hovedret v/Per Hallundbæk

GRILLET KYLLINGEBRYST PÅ ORIENTALSK RISSALAT (Download opskriften her)

med mango, majs, sukkerærter, granæble, nødder og koriander samt blomkålspure og vinaigrette af soja, ingefær, appelsin og balsamico

Til 6 personer skal du bruge:

6 kyllingebryster

200 gram basmatiris

½ mango i skåret tern

¼ granatæble pillet ud i kerner

200 gram sukkerærter, skåret i 1 cm stykker og kogt 1 minut

½ kogt majskolbe, majskornen skåret fra

1 potte koriander hakket

100 gram hakkede blandede nødder

½ blomkål i buketter

½ liter fløde

1 dl soja

1 dl appelsinsaft

2 cm reven ingefær

1 dl balsamico

½ dl sukker 

2 dl solsikkeolie

1 pakke ærteskud

Sådan gør du:

Kog basmatis risene møre og skyl dem i koldt vand og dryp dem godt af. Bland ris, koriander, sukkerærter, majs, granatæble, mango og nødder, smag til med salt og peber

Kog blomkåls buketterne i letsaltet vand i 6-7 minutter, de skal være helt møre, hæld dem over i en sigte, så alt vand kan løbe af. Imens koges fløde ind i gryde til 2 dl, til den er godt tyk. Fløde og blomkål kommes i en blender og blendes, kommes over i en gryde og smages til med salt og peber.

Kog soja, reven ingefær, balsamico, appelsinsaft, sukker og solsikkeolie op i en gryde, det skal kun lige koges op, lad det nu trække i 1 time og sigtes så gennem en fin sigte. Man kan sagtes lave en større portion og have stående i et patent glas på køl, det er også en dejlig vinaigrette til salater.

Brun kylling brysterne på en pande og steg den færdige i ovnen, lad dem trække 10 minutter.

Anretning:

Anret rissalaten i en dyb tallerken og lav en hul i midten, hvor der ligges en 2 skefulde blomkålspuré, skær kyllingebrystet i skiver og anret oven på blomkålspureen, kom så derefter 3 skefulde vinaigrette ud over kyllingen og pynt med ærteskud

Dessert v/Micki Cheng

DEFRAGMENTERET ÆBLEKAGE (Download opskriften her)

4 personer

Æblegrød

800 g æbler

½ vaniljestang

50-100 g sukker

1 dl vand

Citronsaft

Skræl æblerne og skær dem i store tern.

Kom dem i en gryde med skrabet vanilje, sukker og vand.

Kog grøden op og lad æblerne mose lidt ud. Smag til med citron og evt. mere sukker.

Sæt på køl til det skal bruges.

Kokoscrumble

50 g sukker

60 g smør

50 g hvedemel

50 g kokosmel

1 gram flagesalt

Smuldr alle ingredienser sammen i en skål med fingrene.

Bred det ud på en bageplade med bagepapir og bag ved 170 grader til det er gyldent. Vend gerne rundt i det et par gange.

Krystalliseret hvid chokolade

100 g hvid chokolade

40 g vand

130 g sukker

Hak og smelt chokoladen over et vandbad.

Sukker og vand koges til en sirup (skal over 130 grader).

Siruppen hældes i en tynd stråle ned til den smeltede chokolade, mens der piskes med en elpisker.

De små chokoladestykker bredes ud på en bageplade og køles.

3 dl piskefløde

Anretning

Pisk fløden og anret nu desserten i lag med æblegrød, kokoscrumble og pisket fløde og pynt til sidst med krystalliseret hvid chokolade.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Udskriv

Gå ikke glip af nyt fra Tarup Center

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få information om aktiviteter og tilbud i din indbakke

AKtiviteter i Tarup Center

Mød Langøre i april

1.-30 . april

Se her hvornår du kan møde Langøre i april

Portvinssmagning

18. april

UDSOLGT! Portvinssmagning v. Løvbjerg i den sorte bygning ved indgang A

Walk around modeshow forår

6. april

Walk-around modeshow i centergaderne. Se alle forårsnyhederne