Ingredienser
- 4 lammeculotter
- 1 helt hvidløg
- Rosmarinkviste
- 1 løg i grove tern
- Mint gele
- 1 kg kartofler skåret i både
- 5 rosmarinkviste
- ½ dl. olie
- Salt og peber
Lammeculotte
Brun culotterne af i en stegeso og tilsæt hvidløg, rosmarin og løg. Stik gerne hvidløg og rosmarin lidt ind i kødet. Hæld ½ liter vand og evt. et glas vin ved. Læg låg på og lad retten simre ved stille varme i 2½ time. Hvis den stilles i ovnen, skal den stå på 160°. Efter endt stegetid hældes skyen op i en gryde og koges ned til ca. 1½-2 dl.
Del hver culotte i 3-4 stykker og anret med skyen over på tallerken eller i stegesoen.
Server Mint gele til
Rosmarinkartofler
Vend kartofler med olie, salt og peber. Hak rosmarinen og vend halvdelen med kartoflerne. Bag dem i ovnen i ca. 45 minutter ved 170° til de er møre. Lige inden servering drysses det sidste rosmarin over kartoflerne.
Velbekomme
Opskriften er leveret af: