Lige nu er det sæson for Stenbiderrogn, som er en virkelig delikatesse. Specialbutikken Hilbert Christiansen Fisk & Vildt i Tarup Center har det i butikken, men endnu i begrænset mængde…
Dette er den helt klassiske måde at servere stenbiderrogn på…
Forret for 4 personer:
- 200 gram stenbiderrogn
- 2 rødløg, hakket
- 2 dl creme fraiche – gerne den fede
- 16 blinis
- dild til pynt
Anret blinis med en spiseskefuld creme fraiche, lidt hakket rødløg og en god teskefuld stenbiderrogn. Pynt med dild.
Bag selv dine Blinis – her får du en nem og god opskrift på Blinis bagt med Boghvede.
Lidt om Boghveden
Egentlig er boghvede ikke en kornsort, men en urt med stængler på op til 60 cm højde. Planten blev indført i Europa fra Asien i 1300- tallet.
Førhen var boghvedegrød en yndet fynsk spise – og blev endda kaldt ”Fynbogrød”.
Boghveden fik en stærk tilbagegang i begyndelsen af 1900-tallet. Og i dag er der vist ikke mange fynboer der har smagt boghvedegrød.
Ligesom en masse andre gamle sorter får en renæssance i disse år, gælder det også Boghveden. Og til blinis er Boghveden ikke til at komme udenom.
Blinis
- 1½ dl letmælk
- 2½ spsk. creme fraiche 18%
- 8 g gær
- lidt salt
- lidt sukker
- 50 g hvedemel
- 50 g boghvedemel
- 1 æggeblomme
- 1 æggehvide
Varm mælken i en gryde og rør cremefraishe i. Hvis temperaturen ikke er ”lillefinger-tilpas”, afkøles lidt. Rør gæren ud i blandingen og tilsæt salg og sukker.
Hvedemel, boghvedemel og æggeblomme røres i dejen til den bliver glat. Dejen sættes tildækket til hævning i ca. 45 minutter.
Herefter piskes æggehviden stiv og vendes i dejen.
Bag blinis på en blinispande eller sæt skefulde af dej på en almindelig pande med god afstand. Dine blinis skal være ca. 5 mm høje og bages ca. 2 minutter på hver side i lidt smør.
Velbekomme
Opskriften er leveret af: