fbpx

Lyserød Lørdag – interview med frivillig koordinator Linda Hansen

Lyserød Lørdag er en tilbagevendende begivenhed i Tarup Center - fordi aktiviteten er så vigtig i kampen mod brystkræft.


Siden 2008 har frivillige og lokale erhvervsliv hvert efterår gået sammen om at gøre Lyserød Lørdag til en stor landsdækkende indsamlings-aktivitet. Lyserød Lørdag er en del af den succesrige Støt Brysterne kampagne. Målet er at skabe opmærksomhed og indsamle penge til Kræftens Bekæmpelses arbejde mod brystkræft.

Fakta

Chancen for at overleve brystkræft i Danmark er steget støt gennem de seneste 15-20 år. For perioden 2016-2018 er 5-års overlevelsen 88% for brystkræft.

Selv om der hele tiden sker store fremskridt, skal kampen fortsætte og indsamlingerne er vigtige for forskningen. I 2018 blev der indsamlet 16,4 mio. kr. til brystkræftsagen. Pengene fordeles på tre hovedområder: 60% går til forskning, 18% til forebyggelse og oplysning og 19 % til patientstøtte.

Arrangement i Tarup Center

– Lørdag den 3. oktober sætter vi fokus på STØT BRYSTERNE med Lyserød lørdag i Tarup Center fortæller frivillig koordinator Linda Hansen fra Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Odense Kommune.

– Støt Brysternes lokalforening er til stede med en stand, hvor der sælges Støt Brysterne produkter og amerikansk lotteri med gevinster sponseret af centrets butikker. Jeg er år for år imponeret over, hvor meget de enkelte butikker bidrager med, det er så flot, siger Linda Hansen.

– Desuden kan man dreje på lykkehjulet og vinde præmier, bl.a. gavekort til brug i Tarup Center.

Vi har også samarbejdet med garnbutikken Hobbii og sammen aktiveret en masse strikke- og hækleglade, der har produceret håndlavede, lyserøde sløjfer, som også sælges på vores stand – og det hele foregår i centrets åbningstid fra kl. 10 til kl. 16, tilføjer Linda Hansen.

Corona sikret Lyserød Lørdag

– Dette år er dog lidt anderledes på grund af Corona. I samarbejde med centret, tager vi alle forholdsregler – med sprit og god afstand markeret ved standene. Det skal være sikkert at komme og bakke op om initiativerne. Vi håber bare, at mange stadig vil komme og være med til at støtte kampen mod brystkræft, siger Linda Hansen.

Har du lyst til at læse mere om Kræftens Bekæmpelse og arbejdet mod brystkræft, kan du læser mere her

Facebook
Twitter
LinkedIn
Udskriv

Gå ikke glip af nyt fra Tarup Center

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få information om aktiviteter og tilbud i din indbakke

AKtiviteter i Tarup Center

Juleekspressen

30. november-26. december

Ta' med juleekspressen og vind ekstra gaver undervejs...

Mød Langøre i december

1.-23. december

Se her hvornår du kan møde en jule-glad Langøre i december.

Decembers åbningstider

1.- 31. december

December måneds åbningstider