fbpx

Julesmag på glas

Til julens måltider og hyggestunder hører et godt glas. Det kan være vin, øl, portvin, snaps eller varme drikke som gløgg og julekaffe.

Fælles for julens drikkevarer er, at smagen af jul har ekstra meget fylde og flere krydrede undertoner. Nyd julen med eller uden alkohol. Her dykker vi ned i portvin sammen med Ulrik fra Løvbjerg.


Portvin til mad

Portvin er blevet utroligt populært og kan sagtens drikkes til en kraftig smagfuld middag som for eksempel en god peberbøf. Her bør man vælge en ung Vintage portvin. Man kan også nyde portvin til ost. Her anbefales en syrerig portvin, der går rigtig godt til kraftige oste. Til milde oste er en Tawny/Colheita portvin god. Den går også rigtigt fint til desserter..


Kendskab og kærlighed til portvin

Købmand Ulrik Rasmussen fra Løvbjerg er kendt for sin store passion for portvin og kan rådgive om de mange forskellige typer. Han er blevet optaget i det Portugisiske portvinsbroderskab Confraria Do Vinho Do Porto, som udbreder kendskab og kærlighed til portvin. Løvbjerg er nok det fynske supermarked, der har det største udvalg.

Ulrik har ofte besøgt området omkring Douro-dalen i Portugal, hvor de store portvinshuse holder til. 

”Vil man beriges med smukke landskaber og viden om portvin, så er området bestemt et besøg værd”, fortæller han.

”Alle portvine lagrer og udvikler sig indledningsvis i fade (tønder). Køber du en Tawny/Colheita, så tjek tappeåret – altså hvornår den kom på flaske. Det skal helst ikke være mere end fem år siden, hvis du vil have den fulde oplevelse af fadfriskhed”, forklarer han.


Portvin til osten

En syrerig portvin går rigtigt godt til kraftige oste. Det kunne være denne LBV – Late Bottled Vintage.

Løvbjerg,
kr. 99,99
(FØR 149,99) 


RØD OG HVID JUL

Leder du efter en rød- eller hvidvin
med et lavt indhold af alkohol, så er Removed et godt bud. Rødvin,
Cabernet Sauvignon 0,5% eller hvidvin, Chardonnay 0,5%.

Løvbjerg,
kr. 33,99 


KRYDRET JULEGLØGG

Ønsker du en gløgg med alkohol, så er Kudsk hvid eller rød gløggekstrakt en mulighed. Indholdet passer til enten to flasker rød- eller hvidvin. Tilføj selv et gløggmiks af mandler, rosiner mv.

Private Selection,
kr. 59,- 


JUBILÆUMSJULEBRYG

Albanis juleøls 60 års jubilæum markeres med en rød og blå jubilæumsjulebryg, som er en nyfortolkning af Blålys og Rødhætte. Nyd den til julefrokosten. Den blå er på 7,4% og den røde på 5,4%.

Løvbjerg,
kr. 19,95 


JUL PÅ FYNSK

Fyn har udsøgte drikke til jul. Det fynske romblanderi Mezclado har lavet en Barbados Juleedition Rom, og Nybro Frugtplantage byder på en alkoholfri Æble-Gløgg. En ren fynsk nydelse.

Private Selection,
Æble-Gløgg 75 cl kr. 45,- 

Mezclado Rom kr. 348,- 


ØL FOR ALLE

Skovlyst – Skovens Bryg har flere bud på næsten alkoholfri øl. Prøv for eksempel den smagfulde Ellebryg eller India Pale Ale. Begge med kun 0,5% alkohol.

Løvbjerg,
kr. 20,99 


VIN TIL ANDEN

Juleanden kræver ofte en kraftig rødvin. Løvbjerg anbefaler denne super gode Côtes Du Rhone. Der har god syre og
egner sig rigtig godt til den fede julemad. Den er drikkeklar og nydes ved 14-16 grader. Velbekomme.

Løvbjerg,
kr. 60,99
Spar 20,- 


MØRK ØL FRA MØN

Jydelejets Julebryg fra Bryghuset Møn er en mørk og sødmefyldt julebryg med smag af julens varme krydderier kanel, anis og kardemomme. 6% alkohol. 

Private Selection,
2 liter kr. 60,99
75 cl kr. 89,95,
33 cl kr. 39,95


JULESNAPS

Julefrokosten er også tradition for indtagelse af julesnaps – her har Hr. Skov en lækker gourmet snaps, der er lavet af håndskrællede tynde appelsinskaller, der lagres på kanal og stjerneanis. Du får en dejlig snaps med appelsinsmag og stor sødme.

Private Selection,
200 ml kr. 99,-


HERLIG JULEKAFFE

Julekaffe er en tradition. Prøv denne fyldige klassiske julekaffe fra Holy Bean med smagsnoter af kanel, hasselnød og chokolade. Private Selection maler gerne bønnerne for dig. 

Private Selection,
Pose kr. 49,95
2 poser kr. 80,-


Facebook
Twitter
LinkedIn
Udskriv

Gå ikke glip af nyt fra Tarup Center

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få information om aktiviteter og tilbud i din indbakke

AKtiviteter i Tarup Center

Cocio Sommertour 2024

3. august 2024

Skru op for sommerstemningen og oplev Cocio Sommertour hos os! Vi er nemlig så heldige, at vi får besøg af den kæmpe Cocio lastbil i forbindelse med dette års Cocio Sommertour.

Langøre feriekonkurrence

5. juli - 5 august

Langøre holder ferie

Værdikupon​hæfte

1. juli - 4. august

Særlige tilbud til dig, som har sommerkuponen i fysisk eller elektronisk version.